Kestävän tulevaisuuden edistäjä

Ympäristöarvot olivat minulle tärkeitä jo lapsena. Papaltani opin viemään roskat roskiin ja mummoni opetti käyttämään ruoka-aineita tarkoin. Tänä päivänä kierrätys on minulle tärkeää omassa arjessa, mutta näen siinä paljon myös työllisyys- ja liiketoimintamahdollisuuksia Oulussa. Toisinaan teen ”jääkaapin tyhjennys ruokaa”, jolla vältän ruokahävikkiä. Elämäntavoiltani olen ollut vegaani jo useamman vuoden ja sitä ennen olin kasvis-kalaruokavaliolla parikymppisestä lähtien. Lapsuuden kodissani ei ollut autoa, joten kävellen ja pyörällä kulkeminen olivat luonteva tapa liikkua paikasta toiseen.

Muistan lapsuudesta 1980-luvulta tv-lähetyksiä eduskunnasta, kun ensimmäiset vihreät kansanedustajat aloittivat työnsä. Pelkäsin ydinaseita ja ydinsotaa. Olen tullut mukaan Vihreisiin jo 1990-luvulla. Tällä hetkellä toimin Oulun seudun Vihreiden Naisten puheenjohtajana.

Mielestäni luonto kuuluu kaupunkiin. Jokisuisto, puistot, kaupunkimetsät ja niityt mahdollistavat luonnon monimuotoisuuden myös kaupunkialueella. Ihmisten ja luonnon tasapaino ja hyvinvointi on huomioitava jatkuvasti päätöksenteossa. Lapset ja nuoret ovat kaupunkimme tulevaisuus ja heidän ääntään on kuultava enemmän. Osallisuuden kokemuksen on oltava aitoa ja oululaisten näkemyksiä on huomioitava entistä paremmin valmistelussa ja päätöksenteossa. Elinvoimainen Oulu rakentuu ihmisistä yrityksistä, kulttuurista ja luonnosta.

Olen syntynyt Oulussa 1973. Myös vanhempani ovat oululaisia. Äitini on Välivainiolta ja isäni on Pateniemestä eli Patelasta. Oman lapsuuteni olen asunut Rajakylässä, jossa kävin ala- ja yläasteen. Ensimmäinen oma koti oli Heinäpäässä. Nykyisin asun keskustassa vuonna 1910 rakennetussa kivitalossa.

Olen elänyt kokemusrikkaita vuosia toimien yrittäjänä sekä erilaisissa projekti- ja vapaaehtoistöissä. Yrittäjyys on ollut elämäni ensimmäinen korkeakoulu. Olen toiminut matkailualalla ja vapaa-ajansektorilla. Antoisia vuosia, joita en vaihtaisi pois. Oma yritys oli haaveena jo lapsena. Kävin opiskelemassa Rovaniemellä Lapin yliopistossa, josta valmistuin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi 2016. Olen opiskellut johtamista, sosiologiaa ja tulevaisuudentutkimusta. Viimeistelen aikuisopiskelijana maisteriopintojani.

Vapaa-ajalla toimin vapaaehtoisena muutamissa järjestöissä. Koen vapaaehtoistyön tärkeänä ja elämää rikastuttavana. Arvostan kulttuurista monimuotoisuutta, johon kuuluu myös paikallisen kulttuuriympäristön ja -historian kunnioitus. Oulun kulttuurielämän tarjonta on monipuolista, minulle erityisen tärkeitä ovat kirjastot, galleriat ja museot.